Vízmegtartó illesztések.

Gyógyszer a növénynek, orvosság a talajnak - Mezőhír

Mindezen kedvező tulajdonságok alkalmassá teszik az XPS hőszigetelő anyagot -többek között- zöldtetők kifogástalan megvalósítására is.

A vízmegtartó illesztések általában emberi tartózkodásra nem szolgál. A teljes rétegvastagság nem több mint cm.

Kivitelezési technológiák

A jól működő extenzív kertben, tetőn olyan növényeket kell alkalmazni, amelyek jól tűrik a szárazságot, és minimális az ápolási igényük. Termőrétegként elsősorban nagy vízmegtartó képességű talajkeverékek vagy speciális, a drénréteg szerepét is betöltő ún.

Ez utóbbi esetben külön szivárgó réteg nem szükséges, min.

vízmegtartó illesztések

Az összefüggő növényzet gyökereinek hálózata a szélterhelés elleni stabilitást is biztosítja, a tetőszélek és a csatlakozó felületek mentén kiegészítő leterhelés szükséges, ill. A vegetációs réteg vastagságának csak födém terhelhetősége szab határt és ,5 m mély talajnál akár már kisebb fák is telepíthetők.

Gyógyszer a növénynek, orvosság a talajnak

A tetőkertek jellegzetes formái a pihenőkertek, gyerekjátszók, parkok, de akár zöldségeskertek is kialakíthatók. Az ilyen típusú tetőkertek a legértékesebb zöldtető formák.

vízmegtartó illesztések

Ugyanolyan sokoldalúak mint egy használati kert, így rendszeres gondozást, öntözést és megfelelő tápanyag-utánpótlást igényelnek. Az intenzív tetőkertek termőrétegének típusát, összetételét, és a telepítendő növényi kultúrát kerttervező szakember bevonásával célszerű meghatározni.

A telepítésre kerülő nagyobb növények szélvédelméről a termőréteg vastagságától függően szakszerű kikötéssel, megtámasztással kell gondoskodni.

A cikkünkkel nekik szeretnénk segítséget nyújtani a technológia rövid bemutatásával. Sokan úgy gondolják, hogy az ilyen megoldások csupán esztétikai céllal születnek és nagyon költségesek. Kétségtelen, hogy egy igényesen megtervezett és gondozott kert valóban rendkívüli látványt kölcsönözhet egy épületnek, de korán sem ez az egyetlen érv a zöldtetők mellett. Az előnyök vizsgálata előtt azonban szükséges megkülönböztetni egymástól az extenzív és intenzív tetőket.

FLL minősítés anyagú legyen, különben külön e célra szolgáló gyökérvédő réteg beépítése szükséges. A lejtés és vízelvezetés kialakításánál fontos szempont, hogy az XPS lemezek ne lehessenek tartósan víz alatt.

vízmegtartó illesztések

Intenzív tetőkerteknél folyamatosan vízzel árasztott drénréteg alkalmazása kerülendő. A hőszigetelésre fektetett páraáteresztő elválasztó réteg megakadályozza a finom szemcsék bemosódását a vízmegtartó illesztések vagy a hőszigetelő lemezek közé, egyben mechanikai védelmet is nyújt a táblák felületének.

vízmegtartó illesztések

Beépítése minden esetben fontos. A hőszigetelés felett felületszivárgó drénrétegként mm mosott kavics vagy zúzalék réteg, duzzasztott agyagkavics, ill.

vízmegtartó illesztések

Duzzasztott agyagkavics vagy keramzit alkalmazása felületszivárgóként segít a hatékony, gyors vízelvezetésben és betölti a víztároló réteg szerepét is. Ezáltal a szükséges nedvesség a tetőn marad, a felesleges csapadékvíz pedig hatékonyan elvezetésre kerül.

Nikecell a zöldtetőkben

Hőszigetelőanyag vonatkozásában az XPS hőszigetelő lemezek kifogástalan megoldást eredményeznek. Figyelemmel a nagyobb terhelésekre, legalább az XPS a megfelelő anyag.

vízmegtartó illesztések

Normál esetben a lemezeket egy rétegben, eltolt illesztési hézagokkal- hornyolt élképzésű termékeket szoros illesztéssel, a hőtechnikai méretezésnek megfelelő vastagságban kell beépíteni.

Zöldtetők esetében -függetlenül, hogy intenzív- vagy extenzív megoldásról van szó- speciális összetételű ültető közeg szükséges, miként gondosan kell megválasztani a tervezett növényzetet is.

  • Szerkesztőség A 75 éves múltra visszatekintő Amalgerol eredetileg egy svájci vegyész fejlesztésének az eredménye.
  • Gyógyszer a növénynek, orvosság a talajnak - Mezőhír
  • Nikecell a zöldtetőkben
  • Artrózis, amely deformálja a térdét
  • Ezek azonban csak akkor érvényesülnek, ha átgondolt keverékválasztással és agrotechnikával végezzük a zöldítést.

Olvassa el is