Gerincsérülés

gerincsérülés

2. fokozatú csípőízület és kezelés acromioclavicularis ízület fáj

Megjelenés: A kutatás összefoglalója a Cell Reports folyóiratban jelent meg. Az eredmények lényege, hogy a szervezetnek nem feltétlenül van szüksége az agyra a légzéshez, ha a gerincsérülés ideg aktiválható.

ízületi fájdalom orvosi kifejezés miért fájnak a lábak ízületei reggel

Normál esetben az agyból érkező és oda visszajutó jelek kontrollálják a légzést. Ha viszont a nyaki gerincvelő gerincsérülés, ezek az üzenetek nem jutnak el a rendeltetési helyükre, és a beteget géppel kell lélegeztetni.

ízületi gyulladásos artritisz kezelést okoz mi gyógyítja a vállízületet

A kutatók már régóta igyekeznek megoldást találni arra, hogy hogyan lehet a gerincvelő sérülést kiküszöbölni, de a Case Western Reserve University kutatói által kidolgozott módszer teljesen eltér az eddigiektől. Silver és kollégái úgy látják, hogy megtalálták az az alternatív gerincsérülés, amely lehetővé teszi a gerincvelő által vezérelt légzést. A kutatók gyógyszeres és fényterápia kombinációját alkalmazták, és az eljárással sikerült irányítani a rekeszizom működését.

vállízület fájdalom torna fájdalom a bal karban a könyökízületben

A kutatók szerint a mechanizmus meggátol egy olyan jelátviteli folyamatot, amely normál esetben elnémítja ezt a gerincvelői irányító rendszert.

A gépi lélegeztetés nagyon gyakran okoz fertőzéseket, ami a gerincvelő-sérülteknél a vezető halálozási ok.

Olvassa el is