Ízületi merevítő.

ízületi merevítő

A z Térdszorítók, sport térdrögzítők kategória ismertetője: A sport térrögzítők az ízületi rögzítők egy típusa. Lényegesen nem különb9zben az általános ízületi merevítő csoportjától, már csak azért sem, mert minkét csoport rendkívül szerteágazó.

ízületi merevítő

Mása az igénye egy síelőnek és más egy kosárlabdázónak. Általában azért elmondhatóak, hogy anyaguk termo jellegű, azaz a test melegét felhasználja, megtartja.

Az is elmondható, hogy jelentős részükben van nedvességfelszívó és áteresztő réteg.

ízületi merevítő

Az izületszorítók, vagy izület rögzítők lehetnek ízületi merevítő rugalmas anyagból. Ilyenkor a cél, az hogy az izületet alkotó izmok és szalagok megtámasztását fokozzuk.

ízületi merevítő

Ezzel csökkenthető a sérülésveszély, mérsékelhető az izület instabilítása. Ezekre és az oldalmerevítéssel rendelkező rögzítőkre is igaz, hogy a térkalácsnak megfelelően kivágott, vagy gyűrűs szerkezetű az anyag.

Ezzel a térdkalács mozgása szabadabb, de egyben az oldal irányú túlmozgások megelőzhetőek.

ízületi merevítő

Az oldalmerevítés a sport izületi rögzítőkben lehet fémspirállal, vagy merev fémmel, vagy műanyaggal. Az térdrögzítők esetében az önsérülés veszélyét csökkentheti, ha nem fém az oldalmerevítés, hanem rugalmas műanyag.

ízületi merevítő

Ez is elégséges az izületi tok erősítéséhez, de baleset esetén nincs esély a merev fém okozta sérülésre. Egy külön csoport a patellaszalagok, vagy térdkalácspántok.

A térd hajlításával, illetve a hajlítások gyakori lefékezésével járó sportok túlságosan igénybe vehetik a sípcsont felső területén tapadó szalagokat. A tapadási hely leszorításával a csonthártya és ín fájdalmak kezelhetőek. Letölthető termékkatalógus.

  • Lábszár Kéz ortézisek A kéz és csukló ízületek esetében kialakulhat heveny vagy elhúzódó ízületi gyulladás főleg mechanikai hatások miatt fokozatosan évek, évtizedek alatt, illetve sérülések alkalmával is kialakulhatnak hosszabb kezelést igénylő elváltozások.
  • Térd ízületi problémák kezelése - CSAPAT- ÉS KÜZDŐSPORT FELS
  • A gyógyszerek az ízületekben voltak
  • A z Térdortézisek, térdrögzítők, térdszorítók kategória ismertetője: A gyógyászat segédeszközök izületirögzítő csoportjának legkeresettebb képviselői a térdrögzítők.
  • Mit kell tenni, minden ízület fáj
  • Hialuronsav áttétes kezelés

Olvassa el is