Ők azok akik a napelemmel dolgoznak…

Az egyik barátom napelem telepítéssel foglalkozik. Ő mesélt nekem arról, hogy milyen is ez a munka. Persze nem is elsősorban nekem szánta a dolgot, hanem a páromnak, aki épp munkát keresett akkoriban.

Minden munkának megvan az előnye is, és a hátránya is. A te munkádnak is van gondolom hasonló oldala.photovoltaic-1634595_640

Persze mindent, mint külső szemlélő hallgattam, mint ahogy fentebb is említettem, hiszen azt tudni kell, hogy nem egy nőnek való szakma, az biztos. Hogy miért? Lássuk is, nehéz dolgok cipelése, a korán kelés azt gondolom még nem lenne gond, hiszen ahhoz csak hozzá kell adott esetben szokni. A tetőn való munka sem igazán egy nőies hely azt gondolom. Ez mondjuk az én véleményem csak, nem szeretnék senkit sem megbántani.

Szóval egy napjukat mesélte el, hogy legyen azért viszonyítási alapja a páromnak, mit és hogyan kell csinálni.

Amit leszögezett, hogy nem kell semmi olyan végzetség, ami ehhez szükséges, hiszen ilyen nincs is. Persze vannak olyan részei, amihez kell szakmai tapasztalat, de ő amúgy sem erre jelentkezett.

Be kell hogy valljam, egy idő után elég unalmassá vált a sablon szövegek, így ott is hagytam őket, és elmentem inkább kávét főzni. Mire visszaértem, addigra még az volt a téma, hogy az emberekről beszélt, fényképeket nézegettek, ők azok akik a napelemmel dolgoznak

Ez hónapokkal ezelőtt volt, ma már az én párom is ott dolgozik náluk. Mint minden szakmában itt is van nehezebb időszak, hiszen aki a korán kelést nem bírja, neki igen csak nehéz lesz felvenni a ritmust, de mindent meg lehet szokni.