Nagyapa táskája

Még kicsi voltam, 12 éves lehettem, amikor a Papám elkezdett engem versenyekre vinni. Őt szerettem, a versenyeket kevésbé, mégis tök jó érzéssel gondolok vissza erre az időszakra, legalábbis ha a táskámra nézek, mindig ő jut eszembe.

Offroad. Így hívták ezeket a versenyeket, általában mindig valami sáros, földes, poros út szélén álltunk, mellettünk egy csomó ember. Voltak nagy rajongók, mások már inkább csak a kimerültségtől vagy a tűző napon megivott sörtől voltak olyan lelkesek – ezt akkor még nem tudtam eldönteni.
Minden esetre eleinte nagyon nem élveztem ezeket a sárdagonyákat, legfőképp amiatt, hogy általában melegem volt, piszkos lettem, nem voltak szimpik a többiek. És mivel iskola után mentünk általában, így nagyon nyomott a táskám. Letehettem a földre, de akkor viszont takaríthattam le otthon. Viszont nagyapának soha semmi baja nem volt, imádta ezeket a nagy autókat nézni (és remélte, hogy én is megszeretem). Mindig valamilyen furcsa, kopottas, de nekem mesébe illőnek tűnő barna táskája volt. Csak úgy előhúzott belőle mindent, mintha egy varázstáska lett volna. Nem tudtam elképzelni, hogy nem fáj soha a háta vagy a válla tőle. Akkor döntöttem el, hogy én is ilyen táskát szeretnék majd.

Jó pár évvel később, sok keresés után (mivel hasonlót szerettem volna, mint amilyen Papáé volt) végre megtaláltam azt a bőr oldaltáskát amit kerestem.

Jó minőségre vágytam, és mivel különleges okból keresgéltem, nem álltam meg az első boltban. Valami túl olcsó volt, de gagyi, a másik túlárazott. Végül a net csodáit kihasználva eljutottam a bagbox-hoz, akiknek ezek a típusú táskák a fő profiljuk. Barna bőr táska, sok hellyel benne. Van több nagy rekesz is és csomó kisebb –  a telefonnak például, vagy szemüvegnek. Egy szóval tökéletesen belefér minden, ami egy mindennapi kiruccanáshoz kell. És nem fáj tőle a hátam! Az ember azt gondolná, hogy nem kényelmes, de valahogyan úgy osztja el a súlyt, hogy nem húzza a vállad, mint sok másik hasonló kaliberű.

Amikor megrendeltem, kicsit féltem, hogy sok idő lesz amíg kiszállítják, hogy nem lesz jó esetleg, és vissza kell küldenem, ráadásul elég borsos kiszállítási díj is szokott járni az ilyen vásárlásoknál. De semmi ilyesmi nem történt! A kiszállítás teljesen ingyen volt, még akkor is ingyen lett volna, ha nem Pesten, hanem az ország másik végében lakom. A méret, szín, anyag tökéletesen megfeleltek az elvárásaimnak, tehát visszaküldés még csak eszembe sem jutott. Tökéletes választás, minden szempontból.

Amikor ránézek, mindig egy kicsit eszembe jut a papám ugyanilyen táskája. Valószínűleg az én unokám is látja majd ezt nálam, és neki is lesz egy ugyanilyen. Még ha offroad versenyre nem is viszem!