Motorral terepen

Véleményem szerint két féle ember van a Földön. Az, aki már imád motorozni, és az, aki még nem tud róla. Én kétség kívül az első csoportba tartozom és nem is nagyon rég óta. Ma már nem is tudom, hogy azelőtt, hogyan tudtam meglenni motorozás nélkül. Jelenleg szomorú vagyok minden nap, amikor nincs lehetőségem felpattanni a kétkerekűmre, és furikázni egy jót. Persze én inkább az országutat szeretem, de sok barátom jobban érzi magát, ha terepen, erdőkben, dimbes-dombos réteken száguldozhat. Engem azonban ez a rész valahogy nem vonzott sosem. Én inkább a tiszta, megzabolázhatatlan erőt, még pedig nem is akár milyen erőt, hanem lóerőt szeretem, ami leginkább a sebességben teljesedik ki.

Azonban nem csak azt szeretem, ha bőg alattam a motor, de gyakorlatilag minden izgat, ami a motorral kapcsolatos. Egyik kedvenc élményem között tartom számon az első ruhám megvételét.

Először nem is gondoltam, hogy mekkora élmény lesz és, hogy mennyi kellemes meglepetés fog érni egy nap alatt. Egyik legjobb barátomtól kértem segítséget, hogy hol tudnék magamnak megfelelő motoros kabátot, és ahhoz tartozó nadrágot, csizmát, kesztyűt, na meg persze bukósisakot venni. Ő irányított a Sixgearhez, amiért mind a mai napig adósnak érzem magam az irányába. Ez a hely ugyanis valami csoda.

Azt hiszem, hogy azt leszögezhetjük, hogy a nagy sebességgel járó adrenalin mellett azért nem árt, ha a lehető legnagyobb biztonságban vagyunk. Ez után az is egy kifejezetten hasznos dolog, ha a felszerelésünk nem használódik el túl gyorsan. Szerencsére ezen a helyen nem csak a ruha ütközéseknél mutatott ellenállóságát, vagyis a szakítószilárdságát nézik, hanem azt is vizsgálják, hogy mennyi idő alatt kopik el egy termék, illetve, hogy az adott anyag, milyen légáteresztő tulajdonságokkal bír. Ami nekem külön tetszett, hogy mindez nem csak ideális körülmények között történik, hanem vannak a cégnek olyan emberei, akik kipróbálják a különböző ruhákat a terepen is, így képet alkotnak arról is, hogy hogyan viselkedik az adott termék akkor, amikor majd a vásárló fogja használni. Ez mindenképp egy elég előnyös dolog.

Ráadásul kezdeti félelmem attól, hogy csak feketében lesz majd ruha, szintén hamar elillant, amikor láttam a rengeteg különféle színű dzsekit meg nadrágot. Nem is volt kérdés egy pillanatig sem, hogy kék és sárga színek fognak majd dominálni a szerkómon. Ami azonban még a divatozásnál is fontosabb, hogy mindemellett még nagyon kényelmes is volt az összeválogatott szerelés. Korábban pedig minden motoros barátomtól azt hallottam, hogy mennyire sok bajuk van vele, meg azt, hogy milyen kényelmetlen egy ilyen kabát, nadrág kombináció. Bizonyára nem a megfelelő helyen vásároltak.

Bár önmagában véve a motorozás nem egy olcsó mulatság, ez az élményem mégis kifejezetten jó áron került elkönyvelésre. A rengeteg pozitívum ellenére ugyanis egyáltalán nem kellett nagyon belenyúlnom a pénztárcámba, kifejezetten kedvező áron jutottam hozzá a teljes felszerelésemhez.

Ez az indítás mindenképp nagyon jó első benyomást tett rám a motorozással kapcsolatban, így aztán nem csoda, hogy ma már fegyverrel sem lehetne kényszeríteni, hogy hagyjam el kedvenc szórakozásom.