Mindig a megfelelő bukósisakok

bug-675856_640A minap egy igen mókás délutánon vettünk részt. A lányom, aki most 9 éves, az egyik kis osztálytársának vannak lovai. Úgy döntöttek, hogy egy kis nyárzáró pikniket rendeznek, és közben a gyerekek lovagolhatnak is. Hogy mi volt ebben a mókás? Mindjárt elmesélem.

A barátság

Páran az osztályból szerencsére ragaszkodnak egymáshoz, és szeretnek együtt játszani. Még akkor is, ha nyári szünet van, keresnék egymás társaságát, így én is jó ötletnek találtam azt, hogy egy kicsit összeüljünk, had játszanak még az iskola előtt egyet önfeledten.

Persze ilyenkor mindenki hozza a testvéreket is, így azért 12 vagy 15 kisgyerek is össze szokott jönni. Azt hiszen, azzal sem mondok sok újdonságot, ahol ennyi gyerek van, ott biztosan nem egyszerű a helyzet, hiszen mindig kell valakinek valami, vagy éppen valaki összeveszett a másikkal, és az nem tetszik neki.

A lovaglás

Először kimentünk a közeli erdőbe lovas kocsizni, ez nagyon szuper volt, mindig nagy élmény a gyerekeknek. A vendéglátónk szüleinek van a közelben egy kis tanyájuk, oda mentünk, körbenéztünk, és fordultunk is vissza.

Később a háznál is lehetett még lovagolni, ahol voltunk, persze ez sem mehetett olyan egyszerűen, mert mindenki elsőnek akart felülni, és le sem akart szállni róla.

Ahol sok kisgyerek van, az is törvényszerű, hogy jobbnál jobb ötletek merülnek fel a játékra, vagy éppen a kellékekre.

A házigazda kisfia Márk, aki 3 éves, igen csak csintalan kisfiú. Még a szeme sem áll jól mondja ezt amondás, na ez rá is igaz teljesen.

Miközben a gyerekek elkezdtek lovagolni, jött ment közöttünk, egyszer csak eltűnt. Persze ez nem volt újdonság, hiszen szabadon mászkálhatott a házban, otthon volt. De az, hogy olyan 10 perc múlva bukósisakokkal a kezében tért vissza, mindenki csak nézett. Nem csak nála, hanem a fején is volt egy. Kiderült utólag, hogy az édesapja bukósisakjait hozta elő, hogy ő abban akar játszani, és lovagolni is, és persze az örömét, és az ötletét szeretné mással is megosztani. Próbáltuk rávenni, hogy ez nem annyira jó ötlet, mert egy bukósisak sokban különbözik egy lovagláshoz való kobaktól, de hajthatatlan volt. Fejébe vette, hogy ő azzal fog a lóra ülni. Persze az édesanyja azért erősebb volt, és nem engedte neki Elsőre szegény igen csak zavarban volt, hiszen próbálta meggyőzni szép szóval, hogy az nem arra való, tudod, ez a papa motorozásához kell, nem játék, mérges lesz érte ha tönkretesszük…és a szokásos szövegel próbálta volna meggyőzni, de mind hiába. Szép szóval nem ment, így kénytelen volt a tiltott bukósisakokat elkobozni a kisfiútól, ami szemlátomást igen csak nem tetszett neki, és édesanyja legnagyobb bánatára, még egy jókora hisztit is levágott.

Végül a délután jól sikerült összességében. Mindenki lovagolt, az erdőben lovas kocsiztunk, és később a háznál játszottak. A fiúknak a ház melletti tisztás éppen megfelelő volt egy foci erejéig, így ki is próbálták, hogy milyen. Addig a kislányok hintáztak, vagy éppen a pokrócokon játszottak. Mindenki jl érezte magát. Még z az ötlet is felmerült, ha nem zavarnánk, akkor ide jöhetnénk ki kirándulni év közben, hiszen itt minden kisgyerek megtalálja a neki való játékot, és a friss levegőn tud játszani.