Mikor a szülők felfedezik az online tér lehetőségeit

Pontosan egy hónapja töltöttem be a 18. életévemet, és pontosan 1 hónapja van új lakásbiztosításunk is. Hogyan függ össze ez a kettő? Most elmesélem nektek.

Régóta nagy álmom volt, hogy kipróbáljak egy nagyon menő extrém sportot, mint az ejtőernyőzés, bungee jumping vagy, mint például az offroad. Ezt a szüleim is tudták, ezért szülinapi ajándékként egy offroad túrát akartak venni nekem, de ötletük sem volt, hogy hol szerveznek ilyet, ezért megkérdezték az egyik barátjukat, aki az online keresést ajánlotta. Apukám el is kezdett keresgélni a neten, hogy hol szerveznek ilyen túrákat. Nem valami jártas az online dolgokban, de végül talált egy nagyon jó helyet, amit rögtön le is foglalt. Nagyon megtetszett neki az online keresgélés, ezért megnézte, hogy még miket tudna elintézni online. Így akadt rá az online lakásbiztosítás kötésre. Furcsa nem? A lakásbiztosítás kötés online lehetséges volna? Eddig még soha nem hallottam arról, hogy valaki online kötötte volna a lakásbiztosítását. Ezen a linken viszont lehetséges. Itt nemcsak egy biztosítónál lehet online szerződést kötni, hanem számos biztosító közül válogathat az ember. Így tett édesapám is, akinek nagyon megtetszett ez a modernség, és ahogy Ő mondaná innovativitás. Először megnézte, hogy mikre terjed ki a lakásbiztosítás, illetve, hogy mikre terjesztheti ki az online megkötött lakásbiztosítását. Ami a legjobban tetszett neki, az a gépjármű assistance, mivel nemrég raktam le a jogsit, és hát nem igazán bízik a vezetői képességeimben (de azért ajándékként offroad túrát vett nekem). Ezen kívül, ami még megragadta a figyelmét, ahogy kivettem az elbeszéléséből az a rengeteg biztosítócég, akik mid ezen az egy oldalon elérhetők bárki számára. Ők mind olyan biztosításokat nyújtanak, ahol, ha valami történik a lakással, akkor annyit fizetnek, amennyi elég az újjáépítésre, és nem annyit, amennyit a ház érne a piacon. Sajnos nálunk már volt, olyan, hogy az előző lakásunk leégett és a biztosító által fizetett összeg nem volt elég. Ennek hatására szüntettük meg a biztosítást az előző céggel. Azóta a szüleim nem találtak megfelelő biztosítót, aki eléggé rugalmas és teljes körű lett volna. Eddig a pillanatig.

Miután Apu jól elidőzött az oldalon, úgy döntött, hogy jó döntés lenne online megkötni a lakásbiztosításunkat, így gyorsan és egyszerűen el is intézte a dolgot. Pár kattintással újra biztonságban érezte a lakást és a családját. Mondjuk ez a biztonságérzet csak addig tartott, amíg meg nem látott az offroad kocsit vezetve. Úgy szeltem át a homokbuckákat, hogy csak ámultak ás bámultak. Nagyon király volt. Talán ez volt életem legjobb szülinapi ajándéka. Biztos, hogy még fogok offroad-ozni a jövőben, mert olyan adrenalinlöketet ad, hogy azt az ember el sem tudná képzelni. Én, személy szerint mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, de ne csak az offroad-ot, hanem az online lakásbiztosítást kötést is.