Kétnyelvűség, nyelviskola Budapest

Mindannyian mások vagyunk, és máshogyan vélekedünk arról, hogy hogyan is tanuljunk, és mit, és mi a jövő szerintünk. Szerinted milyen lesz a jövő, minek van?

Mindenki másért tanul

Van aki az iskolában kezd el nyelveket tanulni, de olyan is akad köztünk,a ki jóval később kezdett el csak szerintem. Persze ez attól is függ, hogy ki melyik körszakban tanult, és milyen nyelvet. Akik még az oroszt tanulták, hát manapság nem igazán veszik már nagy hasznát, így lehet, hogy ők is választanak egy manapság már közkedveltebb világnyelvet. Hogy miért érdemes nyelvet tanulni? Számos oka lehet.

Van aki csak hobbiból tanul nyelveket, van aki egy jobb megélhetés, munka céljából, de olyan is van, aki költözés miatt.

A lehetőségek

Azok, akiknek az a hobbijuk, hogy nyelvet tanulnak, előbb vagy utóbb biztosan beérik a tudásuk. Hiszen manapság minél több nyelvet beszélünk, és jobb szinten, annál hasznosabbak lehetünk egy adott cég hasznára. Hiszen induljunk ki csak abból, ha mondjuk valaki egy beszerzési részlegen dolgozik egy nagyobb cégnél. Hát nem hasznos a számára, minél több nyelvet beszél?

Persze olyan is van, aki azért választja a nyelvtanulást, mert mondjuk külföldön szeretne munkát találni magának. Az is lehet, hogy a magyarországi cég szeretne áthelyezni egy dolgozóját egy másik külföldi székhelyű vállalatához. Ebben az esetben elengedhetetlen az, hogy a világnyelvek egyikét, mondjuk az angolt beszélje.

Az egyik ismerősöm például azért tanult németül, mert a férje kapott egy németországi munkalehetőséget. Mivel egyikük sem beszélt jól németül, mind a ketten nekiálltak tanulni. A srác 2 hónappal korábban kellett, hogy kimenjen, így a párja addig még maradt, míg ő odakint mindent elrendezett. Talált egy megfelelő lakást, beilleszkedett…

A különböző nemzetiségű szülők

for-reading-813666_640Azok a gyerekek, akik abban a szerencsés, vagy épp szerencsétlen helyzetben vannak – ki hogyan látja – hogy a szüleik különböző nyelven beszélnek, egyszerre több nyelvet is megtanulhatnak már a születésüktől fogva.

Az egyik ismerősömék is így tettek. Anya magyar származású volt, apa pedig holland. Hogy hogyan ismerkedtek meg? Nem egy nyaralás során, és egy futó kaland volt. Az anya Klári idegenvezetőként dolgozott. Mivel jól beszélt angolul, spanyolul szinte perfekt, így sokszor járt csoportokkal külföldre, vagy itthon mint idegenvezető. Az egyik ilyen csoportos túra alkalmával ismerkedett meg a pilóta férjével Hanssal is. Persze a közös nyelv az angol volt, amin tökéletesen tudtak kommunikálni.  Később ebből adódóan döntöttek úgy, ha már ez így van, akkor a gyerekek egyszerre tanuljanak magyarul, és angolul is. A hollanddal egyenlőre nem akarták terhelni a gyerekeket, de ez már tökéletes alap volt. Mindezt hogy valósították meg? Egészen egyszerűen, Klári magyarul beszélt a gyerekekhez, hans pedig angolul, már születésüktől fogva. Így egyszerre haladtak a gyerekek mind a két nyelvvel.

Én akkor ismerkedtem meg velük, mikor már két gyermekük volt, egy 6 és egy 8 éves fiúk. Én nem beszéltem angolul, hiszen én akkoriban a német nyelvet választottam. Elsőre fura volt a kis életük, amikor mesélték, és hallottam, de később beláttam, ez volt a legjobb ötlet, amit csak tehettek a gyerekek érdekében is.

A nyelvtanulási lehetőségek

Manapság már bárki tanulhat nyelvet, nemre, korra, való tekintettel. Már nincs meghatározva. Sőt, ugye számos nyelvtanuló csoport van már az óvodásoknak is, azért, hogy mihamarabb tanulhassák a nyelvet.

Legyen az egy népszerű nyelviskola Budapesten, vagy egy egyszerűbb nyelvtanuló csoport, már bárki elsajátíthatja a kívánt nyelvet, hiszen már mindenki számára elérhető.