Játék autó is megteszi, amíg nincs jogosítványod

Nemrég elkezdtem randizgatni egy sráccal, Gabóval, akivel úgy három éve már találkoztunk egyszer egy házibuliban, de csak most jutott el odáig, hogy elhívjon találkozni. A srác az autók, motorok, az off-road és egyéb extrém sportok hatalmas rajongója. Rendelkezik is egy saját kezűleg tuningolt, sárga Honda Civic-kel, amivel imád végigrepeszteni a városon. Az ilyen tuning autóknál az a szabály, hogy minél hangosabb, annál menőbb. Minél tágabb szemekkel merednek rád a nénik az utcán, annál vagányabb vagy.

Én nem vagyok egy nagy autómániás, de bevallom, hogy nagyon élvezem a száguldást Gabó mellett az anyósülésen. Persze azért jólesik az is, hogy az utcán megbámulnak minket az emberek a kirívó jármű miatt.

Múlt héten a randink után a járgányával vitt haza este, mondanom sem kell, mekkora zajt csapva a kihalt utcákon az est csöndjét megzavarva. Mesélte, hogy ennek előnye is van, például amikor a nagymamáját látogatja meg, a mama már két perccel előre tudja, hogy érkezik és már nyitja is az ajtót.

Ezen az estén a nyolcéves öcsém kiszaladt a házból, hogy megcsodálja ezt az álomautót. Az öcsém természetesen, mint a legtöbb fiú, szintén imádja az autókat, motorokat és egyéb száguldó járműveket, így nem hagyhatott ki egy ilyen látványt. Ki is harcolta anyukánktól, hogy Gabó elvihesse egy kisebb körre az autóval. Anyu nehezen ment bele, mert sejtette, hogy a szomszédok nem lesznek boldogok az esti zajongástól, plusz nyilván aggódott is, de végül beadta a derekát.

Az öcsém egyből a rabja lett az autónak és közölte, hogy addig nem nyugszik, míg meg nem csinálja a jogsit és vesz egy ilyen autót. Ehhez persze még várnia kell néhány évet. Azóta viszont minden nap hallgatjuk a tuning autókról való beszámolóit, teljesen magával ragadta őt az élmény. Nem csoda hát, hogy végül a szüleimmel megbeszéltük, hogy veszünk öcsinek egy játék autót, ami nem ugyanaz nyilván, de a jogosítvány megszerzéséig megteszi. Így talán nem fog annyira csorogni a nyála Gabó autója után.

Anyukám egyik délután el is ment egy játékboltba, de üres kézzel tért haza, mondván egyik játék autó sem nyerte el a tetszését. Ki is pattant egy ötlet a fejemből: nézzük meg az interneten, hogy milyen lehetőségeket nyújtanak a webshopok. Rövidesen rá is találtam egy szimpatikus oldalra, ahol a ’járművek’ kategória alatt ott várt ránk egy tökéletes darab, a Hot Wheels Fast 4WD távirányítós autó, ami pont olyan sárga színben virít, mint Gabó járműve. A hatalmas választék miatt azért még átnéztem pár másik játékautót is, holott biztos voltam benne, hogy a sárga Hot Wheels modellre esik a választásunk.

A játékcsomag tartalmaz egy távirányítót is, amivel a kb 18 centiméter hosszú játékautót minden irányba lehet vezérelni. Nagyon vagány darab, még nekem is tetszik, különösen feldobja a fekete csillagos díszítés. Biztos voltam benne, hogy az öcsém odalesz érte, ezért megmutattam anyumnak is. Egyetértettünk a kisautóval kapcsolatban, így rá is kattintottam a megrendelés gombra.

Kártyával fizettem és a házhozszállítás opciót választottam. A visszaigazoló e-mailben az állt, hogy 2 nap múlva meg is érkezik a csomag a GLS futárszolgálat jóvoltából. A termékekre 12 hónap jótállást ad a cég.

Alig vártuk, hogy megjöjjön a csomag. Pont az öcsém is otthon volt, amikor megérkezett és nem győzött kíváncsiskodni, hogy vajon mit tartalmazhat a doboz. Mi csak mosolyogtunk és át is nyújtottuk neki a csomagot, hadd bontsa ki ő. Meglepődött és nagy izgalommal kezdte bontogatni. Egy őszinte „azta!” felkiáltás hagyta el a száját, ahogy meglátta az álomautóját. Persze egyből kipróbálta, beletettük a távirányítóba az elemeket és már mehetett is a menet. Szerencsére nagyon élvezte az öcsém a játékot és most ő is olyan menőnek érezte magát az autóval, mint Gabó.

Amikor legközelebb hazahozott engem a srác, az öcsém szaladt ki az autóval megmutatni Gabónak a szerzeményét. Neki is nagyon tetszett és el is kezdtek játszani vele az udvaron. Gabó nem mondta ugyan, de láttam rajta, hogy büszke rá, hogy a kisöcsém rá akar hasonlítani.