Évfordulós grillezés: szuper ajándék!

Alig néhány éve volt az esküvőnk és én még mindig boldog friss házasnak érzem magam. Fantasztikus dolog, hogy megtaláltam életem párját, aki a versenypályán és a terepen is mindig szurkol nekem. Számtalan dolog köt össze bennünket… A hobbink, a munkánk, a természet szeretete, és a barátok…

Az első házassági évfordulónkat ünnepeltük… Vagyis, nem is nagyon ünnepeltük, éppen olyan kellemes, napos vasárnapnak indult, mint a többi, mi felkeltünk, egymásra mosolyogtunk és indultunk tovább. A jeles napnak számunkra nem volt semmi jelentősége, éppen olyan végtelenül szerettük egymást, mint akkor már öt éve folyamatosan.

Összeszedelőzködtünk, hogy egy kicsit megjárassuk az autót, mielőtt a vasárnap közös lustálkodásba fordul. Már épp léptünk ki az ajtón, amikor valami szokatlan illatra lettünk figyelmesek. Felnéztünk, és a szánk is tátva maradt a csodálkozástól… A kertünk közepén egy grillsütő állt, körülötte a barátaink vidáman sütögettek. Mi a csuda történik itt?

Kiderült, hogy a barátaink, az anyukánkat beavatva, már régóta készültek meglepni bennünket. Ez a közös, meglepetés grillezés az ő évfordulós ajándékuk…

Csodálatos nap volt… Zavartan, túraruhában ünnepeltünk az asztal körül, pont úgy, együtt, mint egy évvel korábban a lagzinkon, csak most már összeszokva, családként, kényelmesen. Akkor nem is gondoltam rá, hogy vajon miért pont ezt a formáját választották a meglepetésnek, de később fúrni kezdte az oldalamat a kíváncsiság… Végül a férjem volt kollégája elmesélte nekem az egész történetet.

Grillezés

Tudod, az úgy volt,” – mondta – “hogy eredetileg egy kollégánk negyvenedik születésnapjára kerestünk ajándékot. Semmi ötletünk nem volt, úgyhogy csak kutakodtunk az interneten, hátha találunk valami inspirációt. A párod már teljesen beleélte magát a feladatba… Pontosan összeadta, mennyi pénzt tudunk összegyűjteni a célra, vagy milyen jellegű ajándék lenne a legmegfelelőbb… Aztán fogta magát, és minden ötletünket elkezdte egy Excel-táblába rendezni. Azt hiszem, még programot is írt rá, de a dolog valahogy nem működött.”

Aztán a párom, mikor a kollégák már nagyon sürgették, hogy álljon elő valami megoldással, talált egy internetes oldalt, egy ajandek.varazslo.hu nevűt, amelyik nagyon hasonló elven működött, mint amit ő kitalált. Be lehetett állítani, kinek, milyen alkalomra, és milyen értékben szeretnénk ajándékot vásárolni. Az oldal aztán kiadott rengeteg megoldást, amelyet különböző webáruházakból lehetett megrendelni.

A program számításai szerint a kollégának a megadott paraméterek alapján számtalan dolgot vásárolhattak volna, végül ki is egyeztek,hogy egy okosórára adják össze a pénzt – így ő elegánsabban járhat, nem kell folyton a telefonja után kapkodnia, hogy lássa, jöttek-e üzenetei. Ennek az ötletnek mindenki örült, az én csodálatos, természetszerető páromat kivéve.

Ő ugyanis azonnal hitt az oldal egyik cikkének, és váltig állította, hogy egy 40 éves férfinak a grillezés a legjobb ajándék. A többiek régen megrendelték az okosórát az Ajándék varázsló által megmutatott webáruházból, ő viszont váltig erősködött, hogy inkább grillfelszerelést kellett volna venni…

A születésnap remekül sikerül, a kolléga boldog volt, az táblázatos-grillezős incidens pedig teljesen el is felejtődött… egészen az évfordulónkig.”Valójában már a nászajándékotok kiválasztásánál is eszünkbe jutott a sztori: nagyjából ismertük egymást azokkal a haverjaitokkal is, akik nem nálunk dolgoznak, így tudtuk, hogy sok kis vacak apróság helyett sokkal jobb lenne, ha összeállnánk, és együtt keresnénk nektek valami értékesebb és praktikusabb dolgot.” – mesélte a kolléga – “Mivel annyira betéve azért nem ismertük egymást, mindenképpen szerettünk volna közös nevezőre jutni, hogy nehogy valami vita legyen később az anyagiakról, vagy ilyesmi. Az egyikünk kitalálta, hogy ebben a helyzetben pont hallgathatnánk az Ajándék varázslóra, mert ez olyan, mintha egy harmadik személy adna tanácsot, nem valamelyikünk erőlteti az ötletét, a véleményét a többiekre.”

Végül akkor sem a grillt választották nekünk, egy nagyon klassz kenyérsütő gépet kaptunk. Jókat nevetgéltek viszont a sztorin, és tudták, hogy előbb-utóbb meg kell lepniük a páromat valami hasonlóval. Az évfordulónk pont jó apropó volt erre: tudták, hogy nem fogunk nagy feneket keríteni a dolognak és formálisan ünnepelni, viszont ők mindenképpen valami érzelmes, megemlékezős dologgal szerettek volna meglepni minket.

Így aztán két legyet ütöttek egy csapásra.

Azóta is sokat mosolygok, amikor ez az alkalom az eszembe jut. Korábban biztosan nem használtam volna semmilyen kalkulátort, vagy ilyesmit ahhoz, hogy a szeretteimnek ajándékot keressek… De néha egy ilyen kicsi ötlet milyen sokat tud segíteni! És ha az ember szívében szeretet van, még a jéghideg informatikát is meg lehet szelídíteni.

Amikor nagyon nincs ötletem, mit vásároljak valakinek, bevallom, azóta én is rá-rá kattintok erre az oldalra. Főleg a formálisabb helyzetekben nagy segítség nekem, mert néha olyan dolgokat is felajánl, amikre nem is gondolnék… Sokszor van, hogy például távolabbi ismerőst, tanárt, mentort, üzleti partnert kell meglepnem valamivel. Amikor nem valamilyen végtelenül személyes, vagyis, inkább intim dolgot szeretnék adni, nagyon jól tud jönni, ha súg valaki.

Nagy könnyebbség az is, hogy ha innen, az oldalról választok, akkor rögtön megrendelhetem a dolgokat valamelyik webáruházból, nincs utána járás, vagy szaladgálás… Az üzleti ajándékok esetében ez nagy kincs nekem…

Ráadásul valahányszor ilyen helyzet van, eszembe jut a mi telitalálat, csodás évfordulónk napja, a fűszerek íze a számban, az öröm, a meglepetés. Néha nem kell félni segítséget kérni! Igen, előfordul, hogy pont az internet súgja meg a legeslegeslegjobb megoldást!