Csontízületi betegségek

Fájdalomcsillapítás: ha a csont és az ízület fáj - HáziPatika

Ízületi gyulladást okozhat a magas sarkú cipő Szerző: Medipress A kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a magas sarkú cipőt vagy a nem megfelelően kialakított edzőcipőt viselő nők esetében, megnőhet az ízületi gyulladás kialakulásának kockázata.

csontízületi betegségek

A betegség leggyakoribb válfaja, a csontízületi gyulladás oszteoarthritisz az ízületek fájdalmát és merevségét okozza, és legalább nyolc millió embert érint a szigetországban.

Hirdetés A társaság közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy a nők egynegyede minden nap, vagy gyakran visel magas sarkú cipőt.

csontízületi betegségek

A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a magas sarok megváltoztatja a testtartást, és fokozza a lábfejre, a csontízületi betegségek és a térdízületre nehezedő nyomást, ezáltal megnövelve a csontízületi gyulladás kockázatát. Legfontosabb a megfelelő lábbeli megválasztása Anthony Redmond professzor, a társaság arthritisz kutatója elmondta, hogy az ízületi gyulladás bármilyen életkorban jelentkezhet, nem csak idősebb korban.

A szakértő szerint, néhány egyszerű intézkedéssel hozzájárulhatunk a betegség megelőzéséhez.

csontízületi betegségek

Az egyik legfontosabb dolog a megfelelő lábbeli csontízületi betegségek, amivel minimálisra csökkenthetjük a hétköznapi tevékenységek közben a lábfejünkre és ízületeinkre nehezedő nyomást, és csökkenthetjük a sérülés és ízületi károsodás kockázatát. A professzor szerint hétköznapi viseletnek egy gömbölyű orrú, centiméternél nem magasabb sarkú cipő az ideális, amely az ízületek védelme érdekében rázkódást elnyelő talpbetéttel rendelkezik.

csontízületi betegségek

Ha pedig sportolás közben viselünk edzőcipőt, nagyon fontos, hogy az adott sportra tervezett lábbelit válasszunk. Redmond professzor szerint, a nem kifejezetten sportolás hoz tervezett edzőcipők viselése sportolás közben, komoly veszélyt jelenthet.

csontízületi betegségek

A szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes elővigyázatosnak lennünk, mert az ízületi gyulladás terjedőben van, és az arthritiszes esetek 60 százaléka a lábfejet érinti. Magasabb cipősarok - magasabb kockázat Egyenes arányosság tapasztalható a női cipők sarkának magassága és a késsőbbiekben valószínűsíthető térdproblémák kialakulása között.

Magasabb sarkú lábbeliben nem csak a járás lassul, hanem a testtartás is megváltozik, s ez nagyobb terhet ró az ízületekre.

csontízületi betegségek

Olvassa el is