Az extrém nyári program, és a hamis rendezvényszervező cég

A baráti társaság úgy döntött, hogy idén rendhagyó nyári programot hozunk össze, melyet egy rendezvényszervező céggel szerveztetünk meg. A lényeg az volt, hogy valami extrémet csináljunk, amit még senki nem próbált. Mivel bevállalósak a lányok, ezért belementünk, hogy egy offroad versenyen veszünk részt. Ezt mind a rendezvényszervező cég szervezi le, nekünk csupán egy előleget kell fizetnünk, aminek eleget is tettünk. Teltek-múltak a hetek, de az előre beígért jelentkezés nem történt meg. Miután elkezdtük keresni őket, egyáltalán nem voltak elérhetőek, gyanakodni kezdtünk, legalábbis rossz érzésünk támadt. Mivel nem kevés összegről volt szó, ezért elkezdtünk kutatni utánuk, de végül egy olyan módszerhez kellett folyamodnunk, amiben még senkinek nem volt tapasztalata: felbéreltünk egy magánnyomozót. Körbekérdeztünk néhány ismerőst, de másnak sem volt még rá szüksége, mivel pedig a magánnyomozó budapesti árak elég sokrétűek, így egy kis tájékozódás után döntöttünk. Már most leszögezem, hogy nem kellett csalódnunk, ugyanis egy olyan szakembert találtunk, akin már az első találkozó után éreztük, hogy meg fogja oldani az ügyet.

El is kezdte az információ gyűjtést, bekért tőlünk minden adatot, amit mi a rendelkezésére bocsátottunk. Ezek után már beindult a nyomozás, és sorra derültek ki a furcsaságok. Egyrészt nem volt megtalálható hivatalos forrásokban a cég, olyan volt, mintha nem is létezett volna. Ezt már előbb is megnézhettük volna, de nem is gondoltuk, hogy egy ilyen rendezvényt szervező cég esetleg nem is létezik. A honlapjuk időközben teljesen megszűnt, valószínűleg az is hamis volt, pedig nagyon profinak tűnt. Időközben a magánnyomozó kiderítette, hogy mások is vannak hasonló cipőben, ugyanilyen átverés áldozatai lettek: az előleg kifizetése után eltűntek a pénzzel. Mivel egy profival volt dolgunk, hamar felderítette az elkövetőket, leginkább a módszer alapján. Mindezek után részletes megfigyelést tartott, hogy bizonyítékokat gyűjtsön a további, hivatalos lépésekhez.

magánnyomozó budapest árakMi tulajdonképpen csak a pénzünket szerettük volna visszakapni, hogy egy új programot szervezhessünk, vagy legalábbis egy másik céggel ugyanazt. Persze, közben derültek ki egyéb csalások is, többek között adó- és biztosítási csalás, amit a magándetektív belevett a nyomozati anyagba. Ekkor éreztük, hogy valami nagy katyvaszba nyúltunk, és valami nagyobb szervezet nyomára bukkant a magánnyomozónk. Előfordult, hogy furcsa telefonhívásokat kaptunk, vagy fenyegető e-maileket, de ezeket is mind bizonyítékként lehetett felhasználni később. Először nagyon megijedtem, amikor sértegető e-mailt kaptam, de a magánnyomozó megnyugtatott, hogy ezek nagyon kis mértékben fajulnak tettlegességig, ugyanis ezt csak azért csinálják, mert nincs más „fegyverük”. Persze, ez nem nyújt olyan biztonságérzetet, de egy idő után beláttam, hogy igaza van, és valószínűleg a tapasztalat beszél belőle.

Bár hosszú időbe telt, de sikerült elcsípni a kamu rendezvényszervező cég embereit, akik számtalan csalást hajtottak végre, és több milliót szedtek össze így. Voltak, akik nem tettek feljelentést, viszont az internet segítségével sikerült felkutatnunk más áldozatokat is, akik így már benne voltak egy csoportos feljelentésben, aminek nagyobb a súlyozása az igazságszolgáltatásban. A hatóságok viszont abszolút elégedettek voltak a bizonyítékokkal, és minden információval, amik segítségével egy rajtaütés során elkapták őket, és nagy valószínűséggel évekig nem jönnek ki a hűvösből.
Így utólag azt kell, hogy mondjam, hogy a legjobb ötlet volt, hogy felbéreltünk egy magánnyomozót, mert nélküle biztosan eltűnt volna a pénzünk, és még sok más emberé is, így viszont visszakaptunk mindent, és el tudtunk menni egy csapatos offroad versenyre.