A tökéletes kirándulás hozzávalója, hogy le tudjam filmezni

Mindennek megvan a maga hátulütője. Mivel kettőnk közül én vagyok megáldva némi esztétikai érzékkel, így rám hárul az a feladat, hogy a párommal közös kirándulásainkat lefilmezzem. Imádunk mindent, ami vad és természetes: gyakran járunk hegyet mászni, de mi nem a magasság örültjei vagyunk, így a lapos területek is tudjuk csodálni. Csodálni való dolog pedig rengeteg van és én szeretem, ha sikerül mindezt örökre megőriznem a videóinkon. Van is egy kis videó csatorna, ahova össze szoktam vágni néhány pillanatot a kirándulásainkból. De nem kell nagy dologra gondolni, ezt csak a barátainknak és rokonainknak csinálom, ráadásul csak a Huawei telefonommal szoktam filmezni. Szóval semmi szakmaiság és komolyság, csak szórakozás.

Habár, lehet, hogy megérné vásárolnom egy kisebb kamerát ezekre az utakra. Nem mintha nem szeretném a telefonomat és nem lennék megelégedve vele, de rá kellett jönnöm, hogy nem arra van, hogy az ember folyamatosan filmezzen vele. Hiába van meg a tárhely és a lehetőség, attól még egy erre megalkotott akkumulátorra is szükség van. És természetesen, legyen szó bármilyen mobilról, egyiknek sem azzal a céllal készült az akkumulátora, hogy egy videokamera munkáját végezze el.

Hát igen, mindezt azért merem ilyen bölcsen állítani, mert nemrég lehetőségemben állt Huawei akkumulátor csere közben beszélgetni a témáról egy szervizessel. Egyszerűen eljött az az idő, hogy a telefonom nem bírta másfél óránál tovább, még akkor sem, ha épp nem készítettem vele videókat. Tulajdonképpen logikus kellett volna legyen a dolog, hogy mindez miért van  így, de amíg a kedves szervizes nem világosított fel, addig eszembe sem jutott. De ő aztán nagyon szépen és érthetően mesélt nekem az akkumulátorok működéséről. Valamint azt is megtudtam tőle, hogy kérhetek tőle után gyártott vagy gyári akkumulátort is a telefonomba. Hát alap, hogy a gyári változatot kértem, hiszen szeretem a Huawei márkát és sokkal inkább megbízom a termékeiben, mint más, idegen márkáknak.

Ez már nagyon rég volt, azóta pedig még nem volt gondom az akkumulátorral. Mondjuk, sokat segít nyilván a dologban, hogy vásároltam magamnak egy kis, kézi kamerát. De attól még sokat használom a telefonomat is.